Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen

22.4.1984 Keijo Häkkinen perusti Autosähkö ja Diesel-huolto KY:n. Yritys aloitti toimintansa A.F. Aaltosen korjaamon tiloissa Piispanristillä. Korjaamolle oli hankittu käytetty koepenkki joka oli Bosch 125:nen. Niin kuin nimestäkin ilmeni, oli yritys keskittynyt autojen sähkö- ja diesel-laitteiden huolto-, säätö- ja korjaustoimintaan.

hakkinen_konttoriVuonna 1985 toiminimi tarvitsi suuremmat tilat ja muutti Verstaskatu 9:ään. Yrityksessä oli edelleen ainoana työntekijänä sen perustaja. Tilat olivat täälläkin ahtaat ja niin tuli pian päätös että piti saada suuremmat tilat.

Vuonna 1987 liike muutti Rieskalähteentie 85:een jossa se toimi samoissa tiloissa moottorikorjaamon kanssa.

Vuonna 1991 yritys sai suuremmat tilat samasta talosta ja muutti niihin. 25. päivä toukokuuta 1992 oli yritykselle käänteentekevä: yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja samalla siitä tuli perheyritys. Hallituksen puheenjohtajaksi tuli Keijo Häkkinen, taloudesta ja kirjanpidosta vastaa merkonomi Liisa Häkkinen. Pojasta Pekka Häkkisestä, joka oli valmistunut autoteknikoksi, oli palkattu yrityksen palvelukseen toimitusjohtajaksi. Perheen kaksi muuta lasta eivät ole yrityksessä aktiivisesti mukana.

mestareita_kuva1

Pekka Häkkinen on Mestarimekaanikko-kisan kolminkertainen Suomen mestari. Mestarimekaanikko on Suomen Autoteknillisen liiton järjestämä valtakunnallinen kilpailu autoalan ammattilaisille.

Samassa yhteydessä hankittiin uusi dieselkoepenkki – uusinta tekniikkaa sillä alalla – Bosch 615 sekä siihen kuuluvat säätölaitteet. Uusi startti- ja laturipenkki oli myös hankittu- Venehuolto on myös tänä päivänä yrityksen ohjelmistossa. Yrityksen yhteydessä toiminut aliurakoitsija Mikkosen autokorjaamo joka tekee moottori-, jarru- ja alustatyöt on fuusioitu Auto Sähkö ja Dieselhuolto Häkkiseen syksyllä 1997.

Keväällä 1997 testauslinjalle hankittiin tehodynamometri. Syksyllä tehostettiin vielä testauslinjan toimintaa hankkimalla Bosch moottoritestauslaite FSA 560.

Jarrudynamometri hankittiin keväällä 1998.

Korjaamo on myös ottanut käyttöön laatujärjestelmän, sekä tehnyt itselleen laatukäsikirjan. Toimenpiteellä on tarkoitus taata asiakkaalle tasainen ja varma laatu siitä työstä jota tehdään korjaamolla.

Modernien testilaitteiden lisäksi on satsattu erityisesti myös henkilökunnan koulutukseen. Teknikko Pekka Häkkinen on suorittanut Bosch-järjestelmäasiantuntijatutkinnon, johon kuuluu 3 – 5 päiväisiä erikoiskursseja sekä loppukoe. Osoituksena yrityksen korkeasta teknisestä tasosta on myös Pekka Häkkisen voitto kaksi kertaa peräkkäin Suomen mestarimekaanikkokilpailussa.

Valtuutettuna Bosch-huoltona yrityksellä on käytettävissään maailman johtavan autoelektroniikkavalmistajan tietotaito. Boschilta löytyy ammattitaitoinen koulutus ja kattava korjaamoinformaatiojärjestelmä korjausohjeineen ja testausohjelmineen kaikille automerkeille.

Yrityksen tavoitteena on olla alallaan niin laitteistojen kuin osaamisenkin osalta ehdotonta eliittiä Suomessa ja palvella Turun alueella kaikkia automerkkejä elektronisin ajoneuvojärjestelmiin erikoistuneena täyden palvelun korjaamona.