Pekka Häkkinen - Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen

Pekka Häkkinen on suorittanut Bosch-järjestelmäasiantuntijatutkinnon.

Autokadulla sijaitseva autokorjaamo edustaa palkittua diesel- ja autosähkö-osaamista jo toisessa sukupolvessa. Vaativien korjausten lisäksi yrityksessä tehdään samalla ammattitaidolla myös tavallisemmat huollot kaikkiin automerkkeihin.

Toisen polven korjaamoyrittäjä Pekka Häkkinen on voittanut Suomen mestarimekaanikkokilpailun jo kolme kertaa. ”Enää en osallistu, pitää antaa tilaa nuoremmille”, virnistää Häkkinen ja kurkistaa korjattavaksi tulleen Toyota Hiacen konepellin alle.

Pekkaa pahempi ammattitaidoltaan ei ole myöskään miehen isä Keijo Häkkinen, joka perusti autosähkökorjauksiin erikoistuneen korjaamon jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Nykyisin jo periaatteessa eläkepäiviään viettävä Keijo osallistuu vielä jonkin verran korjaamon toimintaan varsinkin silloin, kun vanhemman vuosimallin autojen tekniikan ongelmissa tarvitaan kokenutta osaajaa.

Keijo Häkkinen - Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen

Keijo Häkkinen perusti autosähkökorjaamon jo kolmisenkymmentä vuotta sitten.

Diesel-spesialisti

Autosähkötöistä aloittanut korjaamo on nykyisin myös Turun talousalueen johtava diesel-spesialisti. ”Huollamme ja korjaamme kaikenmerkkisten autojen diesel-komponentteja. Valtuutettuna Bosch Diesel Centerinä meillä on käytettävissämme kattava korjaamoinformaatiojärjestelmä. Diesel-pumppujen tarkastus ja korjaus ovat erikoisosaamistamme. Korjaamme ja huollamme myös esimerkiksi yksijousisuuttimet, kaksijousisuuttimet, Common rail -suuttimet sekä pumppusuuttimet”, kertoo Pekka Häkkinen ja esittelee korjaamon monia testauslaitteita. Takahuoneista löytyy varsin kattava varasto dieselmoottoreiden pumppuja, suuttimia ja muita varaosia.

Turboahtimien huoltoa ja korjausta varten on investoitu tarvittavat testilaitteet ja osaajat. Korjaamo on valtuutettu Garret, Schwitzer, Holset ja KKK -turbojen huolto sekä jälleenmyyjä.

Yhdeksän ammattilaista työllistävä yritys on nykyisin Suomen suurimpia dieselkorjaamoita. Autojen lisäksi huolletaan ja korjataan esimerkiksi Caterpillareita ja muita työkoneita. Asiakkaina on kuluttajien lisäksi yrityksiä ja julkisen sektorin yksiköitä. Korjaamolla on myös Perkins ja Kohler Diesel KDI -moottoreiden huolto sekä varaosamyynti.

Auton aivot kuntoon

Teemme myös erikoistöitä - Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen

Korjauksia tehdään myös erikoisempiin autoihin ja pakettiautoihin. Porsche 968 ja Toyota Hiace työn alla.

Häkkisen korjaamolla on sellainen maine, että vaikeammatkin auton sähkö- tai diesel-ongelmat saadaan täällä kuntoon. Autosähköpuolella erikoisalaa ovat esimerkiksi moottoreiden aivot eli ECU:t, ajoneston sovitukset ja muutokset, airbag-ohjainlaitteiden uudelleenkoodaukset, avaimien uudelleen ohjelmoinnit, mittaristojen korjaukset ja PIN-koodien luvut. Lisäksi autosähköhallin kattavalla diagnoosilaitteistolla ja dynamometrillä voidaan mitata luotettavasti tehoa ja optimoida moottorin suorituskykyä, taloudellisuutta sekä ympäristön kuormitusta.

Myös perushuoltoja ammattitaidolla

Vaativien korjausten lisäksi Häkkisen korjaamolla tehdään myös tavallisia huoltoja, kuten öljynvaihtoja ja määräaikaishuoltoja. Automaattivaihteistojen öljynvaihdot tehdään uudella laitteella, joka puhdistaa vaihteiston ja vaihtaa öljyt sataprosenttisesti.

”Tervetuloa kaikissa auton huolto- ja korjausasioissa. Meiltä voi aina kysyä neuvoa, olipa kyseessä sitten erikoistyö tai perushuolto”, summaa Pekka Häkkinen.

Katalysaattorien kierrätyspiste - Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen

Korjaamo on myös katalysaattorien kierrätyspiste. Hyvitys vanhasta katalysaattorista voi olla noin 50-200 euroa.

Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkinen Oy
Autokatu 1, 20380 Turku
Puhelin: (02) 253 8447
Sähköposti:
asdhakkinen@kolumbus.fi
Internet: hakkinen.fi
Avoinna: ark. 8.00-17.00


Tämä artikkeli on alunperin julkaistu Turun Seudun Autouutisten toukokuun 2015 numerossa (13.5.2015). Uudelleenjulkaistu hakkinen.fi:ssä julkaisijan (Legenda Oy) luvalla.